Skip To The Main Content

​Router og WiFi

I langt de fleste tilfælde er det en fordel med en trådløs router, så du kan komme på internettet uden generende kabler. Du kan let benytte din internetforbindelse fra flere computere og flere enheder som tablets, smartphones m.v. og flere computere og enheder kan være på internettet på samme tid. De fleste tablets og bærbare computere har allerede et trådløst netkort installeret. Har du ikke et, så kontakt nærmeste computerbutik. Her kan du købe netværkskort til computere.

Hos AURA Fiber her vi flere forskellige typer Fiberbokse i drift. Disse bokse har lidt forskellige muligheder, når det kommer til brug af trådløs router. Nogle Fiberbokse har routeren indbygget i boksen og nogle Fiberbokse kræver en ekstern router. Du kan se mere om mulighederne i din Fiberboks ved at kigge i vejledningen til Fiberboksen. Ønsker du at læse mere om hvilke trådløse muligheder du har, så klik her (hvor vi lige tjekker din adresse for at give dig de korrekte oplysninger)

Der er forhold, der i nogle tilfælde kan spille ind på kvaliteten af dit trådløse signal. Det kan være forhold i dit hjem eller dine omgivelser, der forringer kvaliteten af dit trådløse signal og som du skal være opmærksom på, hvis du oplever problemer med signalet. I dag er der rigtig mange elementer i hjemmet og vores omgivelser, der kan påvirke det trådløse signal og forstyrre dette. Det kan f.eks. være Mikroovne, Mobile netværk, mobiltelefoner og trådløse netværk fra dine naboer. Alt hvad der sender radiobølger ud i rummet kan påvirke dit trådløse signal i hjemmet. Også hvis sendeenheden af dit trådløse signal er placeret for tæt på andre ’støjkilder’ som skærme eller computere, kan det forringe kvaliteten af signalet. Det trådløse netværk sendes ud på én specifik af flere mulige kanaler. Hvilken kanal der benyttes til dit trådløse netværk, tildeles i din router. Hvis du har naboer tæt på, som også har trådløse netværk, som sender på samme kanal, kan de to trådløse netværk forstyrre hinanden. I det tilfælde kan du skifte den kanal dit trådløse netværk er tildelt. Du kan se mere i vejledningen til din Fiberboks.
Det er naturligvis vigtigt, at du kan finde den rigtige kanal, som dit netværk skal sende på. Det kan du se ved at scanne hvilke netværk, der er synlige i dit hjem og aflæse hvilke kanaler, de sender på. Der findes forskellige gratis programmer på internettet, som du kan downloade og benytte til dette. Eventuelt kan du søge efter ’wifi scanner’ på google som vil give dig mange forskellige forslag til programmer. Du kan også læse meget mere på bl.a. Computerworld, som har en guide til at optimere det trådløse netværk. Find guiden  her Der er også mange andre sider på internettet, der beskriver hvordan man kan optimere sit trådløse netværk. Trådløse signaler bliver afskærmet af alle former for metal, så dette kan også være en kilde til problemet, hvis du ikke får fuld glæde af dit trådløse signal. Mange hjem har skillevægge og andet, der er bygget med et metalskelet eller indeholder metal for at stive væggen af, så det kan både være synlig og ikke synligt metal, der kan afskærme de trådløse signaler.


Der findes selvfølgelig også løsninger, hvis du har problemer med dit trådløse netværk. Bedste løsning er et accesspoint, som du kan placere mere hensigtsmæssigt i forhold til, hvor du ønsker at benytte dit trådløse netværk. Hvis din fiberboks er med indbygget router, er der ikke mulighed for, at du selv kan ændre den placering dit trådløse signal udsendes fra. I det tilfælde kan du, med fordel, købe et accesspoint der tilsluttes routeren og dermed placere den enhed der udsender signalet, mere hensigtsmæssigt alt efter, hvor signalet skal anvendes. Har du en Fiberboks hvor routeren ikke er indbygget, er det din eksterne router, der udsender signalet og der kan du forsøge dig med en anden placering end den nuværende. Ofte er det ikke meget der skal flyttes rundt for at ændre signalet, men har du f.eks. din router i kælderen og skal bruge signalet i stueetagen, kan man med fordel få flyttet router op i stueetagen, så signalet har bedre mulighed for at kunne dække der, hvor du har behov for signalet. Også her er internettet din ven og du kan søge mange lærerige informationer der, og få et fint overblik over hvordan du skal forholde dig for at få største mulige glæde af det trådløse netværk.
Der findes mange måder, hvorpå man kan forbedre det trådløse netværk og den rigtige løsning afhænger af behovet og det udstyr, som man anvender. Er der noget, vi kan hjælpe med, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, så vi eventuelt kan rådgive dig, og vi sammen kan sikre, at du får optimal udbytte af dine produkter.


Waoo Smart WiFi

Er det trådløse signal ikke stærkt nok i dele af din bolig? Så er Waoo Smart Wifi måske svaret på dit problem.
Læs mere Smart WiFi 

Kablet forbindelse

Har du brug for at have mere end én kablet internetforbindelse, så er en switch hvad du behøver.
Læse mere om switch

Wi-Fi guide

VIl du vide mere om Wi-Fi og trådløst internet? Hvordan ​du opnår den højeste hastighed på trådløs? Så læse vores Wi-Fi guide her

Hjælp til at forbinde udstyr

Mangler du informationer om, hvordan du forbinder dit udstyr, så se vores Quickguide til udstyr  her