Skip To The Main Content

Etablering af fibernet - indføring til din bolig

Når du får Fiber, etableres der én fiberforbindelse til hjemmet, hvorigennem al kommunikation foregår, uanset om det er tv-signaler, telefonsamtaler eller andre data sendt eller hentet via Internettet. Fiberen er forbundet med et gadeskab, som stilles op i nærheden af din bolig. Der skal ikke være skab ud for hver husstand. Se tegningen til højre, der viser fremføringen af rør og fiber fra offentlig vej til en bolig.

Hvis du ikke allerede har et Fiberrør ført frem til dit hus, skal det ordnes først.
Du kan nedgrave dit fiberrør selv. Så skal du afhente tomrør på Knudsminde 10 i Odder, og derefter give besked til AURA Fiber, når det er klar til at få blæst fiberen i.

Du kan også bestille en nedgravning hos AURA Fiber Bestil nedgravning af fiberrør

På det sted hvor forbindelsen ​er gravet ind til din facade opsættes en udvendig boks, som måler ca. 13 x 17 x 3,3 cm. På den indvendige side - inde i huset - opsættes en fiberboks, som konverterer de digitale signaler fra Fiberen (som består af lys) til de analoge signaler, som dine apparater bruger i dag. Det vil sige, at du skal tilslutte både computere, router, TV-apparater og eventuelt radio til Fiberboksen.
Det er derfor vigtigt, at du vælger den optimale placering af Fiberboksen, således du kan genbruge så meget som muligt af de kabler, du måske i forvejen har trukket i din bolig. Du finder en komplet oversigt over de tilslutningsmuligheder, der er på Fiberboksen til højre på denne side.

Hent vejledning

 Her  kan du finde ​vejledningen til, hvordan du selv graver ind, der er gode råd om kabling og lidt om hvem der skal sørge for de forskellige ting i forbindelse med din fibernetinstallation.


Hjælp til at trække kabler

Skal du bruge hjælp til at trække kabler i huset og til at tilslutte dine forskellige apparater? Så kan du kontakte AURA Installation 87 92 55 11 for at bestille en elektriker til at trække kabler forud for din fiberinstallation.
Du kan også kontakte din lokale elektriker.​

Pind ved vej
Fiberen føres ind til huset

Quick Guide Udstyr
Oversigt over installationsmuligheder

Klik på illustrationerne for at se dem i større format