Skip To The Main Content

TV via Kabel TV

Har du flere TV i din bolig, er det måske vores løsning med TV via Kabel TV, der tiltaler dig mest. Med TV via Kabel TV, får du stadig glæde af digital TV, og kan også stadig bruge de gamle TV, som du måske ellers ville kassere.

I praksis kan man sige at vores TV via Kabel TV fungerer som alle andre kabel TV løsninger, som også vores konkurrenter tilbyder. Forskellen er dog, at vi ikke komprimerer signalet, og vi ikke går på kompromis med billedkvaliteten. Vi sender TV signalet til dig fuldstændigt ukomprimeret, og giver dig den mest optimale billedkvalitet. Vi gør heller ikke som mange af vores konkurrenter, der dropper de analoge kanaler. Hos os kan du stadig have glæde af dit gamle TV, som et ekstra TV.

TV’et forbindes via almindelig antenne kabel (coax kabel) fra Fiberboksen til dit TV’s antenneindgang. Skal du forbinde mere end ét TV, er det en fordel at fordele TV-signalet via en antennefordeler, som du tilslutter Fiberboksen og derefter forbinder dine TV til antennefordeleren. Dette kaldes et stjernenet og har mange fordele i forhold til et serieforbundet net, hvor alle dine TV forbindes i en lang række. I et serieforbundet net, kan signalet blive for svagt, idet der er tab af signal i dine antennekabler, antennestikdåser og samlingerne. Så jo længere antenne kabler og jo flere samlinger, jo svagere signal.

Du skal også være opmærksom på, at dit TV helst skal kunne modtage kanaler i MPEG 4 standard. Dette er fordi de fleste HD kanaler i dag samt enkelt SD kanaler (lokale kanaler), sendes i MPEG 4. Kan dit TV ikke afkode MPEG 4 signaler, kan du således ikke se disse. Flere af kanalerne i vores TV–pakker sendes dog både i SD kvalitet, som kræver MPEG 2 afkodning. Så kan dit TV ikke modtage MPEG 4 har du stadig mulighed for at se mange kanaler. MPEG 4 er standard fra 2012.
Er du i tvivl om hvilken tuner dit TV har og om det kan vise MPEG 4 kanaler, kan du søge hjælp til dette i vejledningen fra dit TV eller fra TV fabrikantens hjemmeside.

Når dit TV er forbundet med Fiberboksen eller antennefordeleren via antenneindgangen på dit TV, skal du foretage en kanalsøgning. Frekvenserne til de analoge kanaler finder du i frekvensoversigten og indstillingsværdier til DVB-C i boksene til højre. Ved du ikke hvordan dit TV skal indstilles, kan du søge hjælp til dette i vejledningen fra dit TV eller fra TV fabrikantens hjemmeside. Efter en succesfuld kanalsøgning, har du nu adgang til de kanaler der er med i din TV-pakke og du kan bruge fjernbetjeningen til dit TV, når du skal skifte kanaler, ligesom du plejer.

Når du abonnerer på TV via Kabel TV får du, udover de mange digitale kanaler i DVB-C, også mulighed for at bruge dit lidt ældre TV uden digital DVB-C tuner. Vores TV-pakker indeholder mange kanaler i analog format. analog format betyder, at dit TV ikke behøver digital tuner og du kan således indstille dit ældre TV til at modtage mange af kanalerne. Analog TV er den ”gamle” måde at udsende TV-kanaler på, som blev benyttet før TV blev digitaliseret. Så du kan sagtens have glæde af dit ældre TV på børneværelset, i garagen eller et andet sted, hvor det kunne være nyttigt med et TV, selvom det ikke lever op til nutidens krav.
På oversigterne af vores TV Pakker kan du let se, hvilke kanaler du også kan se analogt. Det er de kanaler, der er på beige baggrund. Alle kanaler kan altså ses med DVB-C og de der er på beige baggrund kan du også se på dine ældre TV. 

Også når dit TV er ældre og kun kan klare de analoge TV kanaler, skal det forsynes fra Fiberboksen eller antennefordeleren med antennekabel til antenneindgangen på dit TV.


Bemærk

Vi er i dag omgivet af rigtig mange trådløse signaler som Mobiltelefoner, Mikrobølge ovne, Trådløse netværk osv. Disse trådløse signaler kan forstyrre andre trådløse signaler, men også forstyrre eller forringe signalerne i antennekabler og dermed give dig en dårligere TV oplevelse. Forstyrrelser af denne type kaldes indstråling og kan opstå, såfremt dine kabler og/eller antennestik, ikke er HF-tætte og i stand til at dæmme op for indstrålingen af fremmede signaler.

Det er derfor vigtigt, at du tjekker, at din nuværende antenne installation lever op til nutidens krav vedr. HF tæthed mm.  Læs mere 
Især hvis du oplever at dit billede pixelere, at billedet fryser eller helt forsvinder, er der god grund til at gennemgå din antenneinstallation.

Ledte du efter en frekvensoversigt?

  Læs mere


Har dit TV DVB-C modtager?

Fremgangsmåden til at søge kanaler frem varierer fra det ene tv-apparat til det andet. De fleste fladskærme kan foretage en automatisk kanalsøgning.
Har du et nyt TV, har det højst sandsynligt indbygget DVB-C modtager (kig i manualen, hvis du er i tvivl eller spørg din forhandler). Du kan i nogle tilfælde blive bedt om at vælge DVB-T Antenne eller DVB-C Kabel-TV. Du skal vælge DVB-C, og så skal du bruge disse oplysninger:

• Frekvens: 234 MHz (234000 kHz)
• Netværks-ID: 100
• Modulation: 256 QAM
• Symbol rate: 6875 

Har du brug for mere hjælp, kan du finde en guide her


Forklaring til forkortelser     
Læs her